Werkwijze

Home ยป Werkwijze

Werkwijze

Via deze website kunt u een afspraak maken. De architect die in uw regio werkt, maakt daarna een afspraak voor een bezoek bij u thuis. Tijdens dit intakegesprek komen uw wensen uitgebreid aan bod. Ook neemt de architect de ruimte(s) goed in zich op. Binnen twee weken presenteert de architect het interieurontwerp bij u thuis (op afspraak).

Presentatie interieurontwerp

De architect maakt een interieurontwerp en -advies. Het ontwerp bestaat uit:

    • een plattegrond met een optimale indeling
    • twee 3D-visualisaties, perspectieven van de woonruimte
    • een persoonlijk kleurenplan

Persoonlijke ontwerpmap
De tekeningen, kleurenvoorstellen en tips ontvangt u in uw persoonlijke ontwerpmap. Het interieurontwerp verplicht u tot niets. U kunt het zelf verder uitwerken. Wilt u daar hulp bij? De architect maakt graag een urenbegroting voor aanvullende werkzaamheden.

In dit filmpje ziet u hoe Zomooj werkt:

Voorbereiding

Voor het beste resultaat is het belangrijk dat de architect exact weet wat u mooi vindt en welke sfeer u wenst. Daarom maakt u voor de intake een moodboard. Dit is een collage van foto’s en knipsels van kleuren, meubels, materialen en stijlen die u aanspreken. Knip daarvoor foto’s en plaatjes uit (woon-)tijdschriften. Verzamel ook staaltjes stof, behang, verf en eventueel andere materialen. Leg alle foto’s en stalen op een vel stevig papier of karton en schuif net zo lang tot u tevreden bent. Voor inspiratie kunt u terecht op onze Zomooj pagina op pinterest.

Dit kan ook digitaal, bijvoorbeeld met de applicatie van VT Wonen:
Moodboardapplicatie van VT Wonen

Maatvoering en bouwtekening
Voor een ontwerp op maat heeft de architect een (kopie) van de bouwtekening en de belangrijkste maten nodig. Dit geeft u bij de intake. Indien gewenst kan de architect de maten van de desbetreffende ruimte(s) ook voor u opmeten tijdens het intakegesprek. U dient dit vooraf aan te geven. De architect zal u hiervoor een offerte toesturen die u vooraf dient te accorderen. Zonder maatvaste bouwtekening krijgt u een ontwerp op basis van geschatte en globale maatvoering.